HomeTilbehør Sauser Hummersmør

Hummersmør

Posted in : Sauser, Tilbehør, Varme sauser on by : tantemat Stikkord: , ,

Hummersmør er en nydelig saus som passer spesielt godt til hvit fisk, som for eksempel Torskeloins med hummersmør, sukkererter og trøffelpotetmos, og kan også prøves til kveite, piggvar, hummer eller en god fiskepudding.

Det tar i underkant av en time å lage hummersmøret, men om du vil spare tid og gjøre det litt enklere for deg selv den dagen det skal serveres, kan du lage det en dag eller to i forveien og oppbevare det i kjøleskapet frem til bruk.

Oppskriften på hummersmøret kommer opprinnelig fra Jacobs.no, kun med noen små endringer fra Tantemats side. De bruker også hummersmøret til å lage hummerhollandaise av, og om du er interessert finner du oppskriften på nettsiden deres.

 

 

 

 

HUMMERSMØR

TID: I underkant av 1 time

Gir ca. 7 dl (6-8 porsjoner)

 

Du trenger:

 

 

  • 3 dl hummerkraft (0,5 dl hummerfond og 2,5 dl vann)
  • 1/2 rød chili uten frø
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss fennikelfrø
  • 3 ss tomatpuré
  • 2 dl tørr hvitvin
  • 500 gr meierismør

 

Slik gjør du:

Fjern frøene fra chilien og finhakk eller strimle den. Rens og finhakk hvitløksfeddene. Ha hummerkraft, chili, hvitløk, fennikelfrø og tomatpuré i en kasserolle og la det koke forsiktig inn til halv mengde, ca. 15 minutter. Ha i hvitvinen og kok inn til halv mengde, 15-20 minutter. Pass på å røre innimellom, så det ikke setter seg fast i bunnen. Del smøret opp i mindre biter og pisk inn én bit om gangen til det smelter før du har i en ny. Ta hummersmøret av platen og la det stå i 5 minutter før du siler det. Bruk gjerne en sleiv eller slikkepott til å presse det gjennom silen med, slik at du får ut alt hummersmøret. Så er det bare å la det få et oppkok, og det er klart for servering!

Som nevnt i innledningen kan du la det stå i kjøleskapet en dag eller to til du skal bruke det. Pass på å varme det opp forsiktig, på noe over middels varme, og la det såvidt få et oppkok like før det skal serveres. Tantemat har også forsøkt å fryse ned hummersmøret, men siden det hadde en tendens til å skille seg da det ble varmet opp er ikke det noe å anbefale.

Denne «festsausen» er nydelig til hvit fisk, og prøv den gjerne også ut til hummer eller en god fiskepudding.

 

 

Vel bekomme!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *