HomeTilbehør Poteter Trøffelpotetmos

Trøffelpotetmos

Posted in : Poteter, Tilbehør on by : tantemat Stikkord: , , , , ,

En luftig og silkemyk potetmos passer til det meste og kan smaksettes med litt av hvert, alt etter hva den skal brukes til. I denne oppskriften får den en nydelig smak av trøffelolje, og kan gjerne serveres til et festmåltid, som for eksempel Torskeloins med hummersmør, sukkererter og trøffelpotetmos. Eller du kan ha den til pølser for den saks skyld, om du har lyst til å gjøre stas på hverdagsmiddagen!

Potetmosen er også nydelig uten trøffelolje, og vil da passe til alle retter der du synes potetmos er det beste tilbehøret.

 

 

 

TRØFFELPOTETMOS

TID: Ca. 40 minutter

Til 4 personer

 

Du trenger:

 

 

  • 1 kg store mandelpoteter (Hvis mandelpotetene er små, bør du ta 1,2 kg, siden mer av potetene vil bli skrellet bort.)
  • 50 gr romtemperert smør
  • 1,5 dl matfløte
  • 1-2 ts salt
  • Ca. 1/2 ts hvit pepper
  • 1-2 små ts trøffelolje (med sort eller hvit trøffel)

 

Slik gjør du:

Skrell potetene og del dem opp i mindre biter. Ha dem i kasserolle og fyll på så mye vann at det såvidt dekker. La dem småkoke under lokk til de er møre, 10-15 minutter, hell av vannet og la dem dampe av. Rist på kasserollen innimellom, så de ikke setter seg fast i bunnen.

Mens potetene koker, varmer du opp fløten til kokepunktet. Trekk kasserollen fra platen.

Stapp potetene fint og bland smøret godt inn. Rør inn den varme fløten, litt om gangen. Smak til med salt og pepper og rør kraftig til slutt, slik at mosen blir luftig. Smak til med trøffelolje, men pass på, den kan fort bli dominerende, så start med en liten teskje og tilsett deretter dråpevis til du synes smaken er passe.

Server potetmosen straks, gjerne med et dryss av noe grønt over, for eksempel gressløk, persille, kjørvel eller timian, alt etter hva du skal ha den til.

 

Vel bekomme!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *