HomeLunsjretter Egg Stekt egg med kantareller og bacon

Stekt egg med kantareller og bacon

Posted in : Egg, Ingredienser fra naturen, Lunsjretter, Sopp on by : tantemat Stikkord: , , , ,

Kantareller er nydelig sopp som kan brukes til det meste, så denne gangen har Tantemat kombinert dem med bacon og egg til en kjempegod og mettende lunsj. Har du nyplukkede kantareller blir det ekstra godt, men du kan også bruke sopp som har ligget i fryseren. Pass bare på å la den få en natt i kjøleskapet for tining først, eller du kan hurtig-tine den ved å legge soppakningen i kaldt eller lunkent vann. Om du ikke er sopplukker, er det ferske kantareller å få kjøpt på butikken når det er sesong for det.

Denne oppskriften er til 2 personer, men om du skal servere til flere er det bare å skalere opp!

 

 

 

STEKT EGG MED KANTARELLER OG BACON

TID: 15-20 minutter

Til 2 personer

 

Du trenger:

 

 

 • 2 egg
 • 200 gr forvellede kantareller (Tilsvarer 400 gr ferske kantareller. Se under TIPS på slutten av innlegget Smørstekte kantareller hvordan du kan forvelle dem.)
 • 65 gr bacon (halvparten av en pakke på 130 gr)
 • 1 stor sjalottløk
 • 1 fedd hvitløk
 • 50 gr smør
 • 2-3 ts nypresset sitronsaft
 • Ca. 1/2 ts salt
 • Ca. 1/2 ts sort pepper
 • 6 små, søte tomater (gjerne fra din egen hage eller terrasse, om du har, de er ekstra søte og gode!)
 • 2 brødskiver (valgfritt)
 • Persille og/eller spiselige blader og blomster til å pynte med

 

Slik gjør du:

Skrell og hakk sjalottløk og hvitløk. Skjær bacon i 2 cm strimler. Del tomatene i to.

Smelt smøret i en panne på godt over middels varme og ha kantareller, bacon, løk og hvitløk i. Bland inn salt, pepper og sitronsaft og la det stekes i inntil 5 minutter, slik at alt blir godt stekt, men pass på å røre hele tiden, så det ikke blir brent. Smak om du vil ha i mer salt, pepper eller sitronsaft. Skyv blandingen over på den ene halvparten av stekepannen og knekk eggene i pannen på den andre siden. Legg tomatene mellom eggene og kantarell- og baconblandingen. Når de varmebehandles blir de enda søtere og den gode smaken fremheves! Tantemat foretrekker å dempe varmen noe og legge lokk over pannen i 2-3 minutter, slik at eggene blir lett «bakt» på oversiden, men det er helt opp til deg. Du kan også velge å steke eggene på én eller begge sider, eller du kan knuse plommen om du synes det er best.

Pynt med hakket persille eller annet grønt, og gjerne blader og blomster fra spiselige planter, om du har. På bildet under ser du blader og blomster fra ringblomst, som både gir fin farge og god smak til retten!

Serveres og spises slik den er, eller på en skive brød, om du vil! Server gjerne en kopp god te ved siden av!

 

 

Vel bekomme!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *