HomeForretter Sprøstekte traktkantareller på kjeks og ost

Sprøstekte traktkantareller på kjeks og ost

Posted in : Forretter, Ingredienser fra naturen, Skogsopp, SNACKS OG TAPAS, Sopp, Sopp on by : tantemat Stikkord: , , , ,

Søster Turids sprøstekte traktkantareller er en deilig, liten snack i seg selv, men gjør seg også oppå kjeks og ost. Disse små godsakene kan du servere som tiltugg til et glass med noe godt å drikke, eller du kan ha dem som forrett. De er raske og enkle å lage, og har du egendyrkede blomster og blader av blomkarse til å pynte med ser det ekstra fint ut. De sprøstekte traktkantarellene som brukes som topping finner du oppskrift på under lenken Søster Turids sprøstekte traktkantareller.

 

 

 

SPRØSTEKTE TRAKTKANTARELLER PÅ KJEKS OG OST

TID: 20-30 minutter, inklusive sprøsteking av en porsjon traktkantareller

Til 4 personer

 

Du trenger:

 

 

  • 1 porsjon (ca. 50 gr) forvellede traktkantareller
  • 2 ss smør
  • En liten klype salt
  • En liten klype pepper
  • 12 tynne, sprø kjeks (Tantemat har brukt Sætres surdeigskjeks, som er lett saltet, men du kan bruke andre tynne, sprø kjeks også)
  • 6 tynne skiver cambembert eller brie som er nøytral på smak og ikke alt for moden (Tantemat har brukt camembert fra Gangstad gårdsysteri, men andre typer kan brukes i stedet)
  • 6 små skiver gulost, for eksempel Synnøve original
  • Rosegele, om du har laget det i sommer, eller annen type søt gele (se lenken Rosegele for oppskrift. Høsten er ikke akkurat årstiden for å lage det, men andre alternativer er akevittgele, ripsgele eller Tantemats Rognebær- og eplegelé.)
  • Mandelflak

 

Slik gjør du:

Sprøstek traktkantarellene som beskrevet under lenken ovenfor.

Skjær tynne skiver av osten og legg oppå kjeksene. Ha på en liten klatt rosegele eller annen type gele, strø de sprø traktkantarellene over, gjerne mens de ennå er lune, da smaker de best, og så noen mandelflak til slutt. Har du blomkarse å pynte med vil det se fint ut, og passer også veldig godt smaksmessig! Så er det bare å nyte noen deilige munnfuller, gjerne med et glass hvitvin eller rødvin til, om du føler for det.

Tantemat synes at det smaker best med både gele, sprø sopp og mandelflak oppå kjeksen, men smaken er forskjellig, så det går an å legge bare ost og traktkantareller på kjeksene, og så kan hver enkelt bestemme om de ønsker gele og/eller mandelflak oppå.

 

 

Vel bekomme!