HomeHovedretter Hjemmelagede hamburgere

Hjemmelagede hamburgere

Posted in : Hovedretter, Kjøtt, Kvernet kjøtt/kjøttdeig on by : tantemat Stikkord: ,

Det er lettvint å kjøpe ferdige hamburgere på butikken, men du kan like gjerne lage dem selv! Alt du trenger er kjøttdeig, salt og pepper samt olje eller smør til å steke i, og fremgangsmåten er særdeles enkel, som du vil se nedenfor.

Vær oppmerksom på at Mattilsynet anbefaler at burgere laget av ferdig kjøpt kjøttdeig bør være gjennomstekt, det vil si at de har en kjernetemperatur på minst 70ºC. Kjøper du kjøtt og kverner selv, kan den være mindre stekt. Tantemats oppskrift er basert på kjøttdeig fra butikken.

Istedenfor å steke hamburgerne som angitt i denne oppskriften, kan de grilles. Bruk søkeordene grille hamburgere på Google, så får du opp flere lenker som viser hvordan det kan gjøres for å få et godt resultat.

Disse burgerne smaker kjempegodt med en hjemmelaget kålsalat ved siden av. Oppskriften finner du under lenken Kremete spisskålsalat.

 

 

 

HJEMMELAGEDE HAMBURGERE

TID: 35-40 minutter

Til 4 personer

 

Du trenger:

 

 

  • 600-800 gr kjøttdeig (den bør ha 18-22% fett. Kjøttdeig av angus storfe anbefales av Meny.)
  • Et godt dryss med salt og pepper på hver side
  • 2-4 ss smør eller olje til å steke i (Odelia rapsolje for steking kan anbefales, den spruter ikke)

 

Slik gjør du:

Varm opp stekeovnen til 200ºC.

Ha kjøttdeigen på en fjøl fuktet med vann. Fukt hendene med kaldt vann og form fire like store hamburgere, ca. 1,5 cm tykke. For å unngå at de blir kompakte bør du gjøre dette raskt og ikke arbeide for mye med deigen. Krydre dem godt med salt og pepper på hver side. Hvis du skal grille dem, kan det være lurt å pensle dem med olje på hver side først.

 

 

Varm opp en (jern)stekepanne til god varme og ha 2-4 spiseskjeer smør eller olje i pannen. Stek hamburgerne på begge sider til de har fått fin farge. Legg dem over i et ildfast fat som er stort nok til at de kan ligge ved siden av hverandre, og sett det inn på midterste rille i stekeovnen. De trenger ca. 20 minutter for å bli gjennomstekt, men ovner er forskjellige, så du kan dele en av dem i to etter 15 minutter for å se om de er ferdig. De skal kun ha en antydning til rosa farge i midten. Eller du kan bruke steketermometer. Ta dem ut når de er ferdig og la dem gjerne hvile i ca. 5 minutter før servering!

Server hamburgerne med kremete spisskålsalat og gjerne noen små, søte tomater til, eller spis dem i burgerbrød med ost, løk, salat eller annet godt tilbehør som du liker!

 

 

Vel bekomme!