HomeKaker og desserter Bær Multedessert med whisky og pisket krem

Multedessert med whisky og pisket krem

Posted in : Bær, Kaker og desserter on by : tantemat Stikkord: , , ,

Det er ennå tidlig i desember, men for å være godt forberedt til den store høytiden kan det være lurt å planlegge julemiddagen allerede nå. I dette innlegget får du oppskrift på en superenkel dessert basert på multer, som for mange hører julen til. Multer er deilig i seg selv, men lunet med en liten klunk whisky i blir de enda bedre! Tantemat liker å ha pisket krem med smak av vanilje til, men en god vaniljeis passer også. Har du tid og anledning er det enkelt å lage den selv, oppskrift finner du under lenken Vaniljeparfait.

En multedessert med smak av whisky er nok først og fremst for voksne, så om du har barn i familien bør de få desserten uten tilsetning av det.

 

 

 

 

MULTEDESSERT MED WHISKY OG PISKET KREM

TID: Ca. 10 min.

Til 4-6 personer

 

Du trenger:

 

 

  • 4 dl multesyltetøy
  • Ca. 1/2 dl whisky (evt. bourbon)
  • 3 dl kremfløte
  • 1/4 ts vaniljepulver eller 1/2 ts vaniljesukker eller frø fra 1 vaniljestang
  • Evt. 1-2 ss melis

 

Slik gjør du:

Ha multesyltetøyet i en kasserolle sammen med whisky. Det kan være lurt å ha i kun litt whisky om gangen og smake deg frem til den mengden som du synes er passe. Kanskje vil du ha i mindre eller mer enn det som er angitt i oppskriften. Rør rundt så whiskyen blir godt blandet inn og varm opp til kokepunktet. Trekk kasserollen av platen.

Ha vaniljepulver/vaniljesukker/frø fra vaniljestang i fløten og pisk den til en myk krem. Tilsett melis om du ønsker at kremen skal ha litt sødme.

 

Server multedesserten lun i skåler som spisegjestene kan forsyne seg av selv, eller fordel den på porsjonsskåler. Pynt med mynte eller sitronmelisse, og nyt en deilig avslutning på julemåltidet!

 

 

Vel bekomme!