HomeHovedretter Ramen på kraft fra pinnekjøtt

Ramen på kraft fra pinnekjøtt

Posted in : Hovedretter, RESTEMAT, Suppe, Supper on by : tantemat Stikkord: , , ,

Når man spiser pinnekjøtt blir det alltid kraft til overs, og den er alt for god til å kastes! Hvis du ikke bruker den til å koke Gul ertesuppe på pinnekjøttkraft av, kan du istedet lage ramen, et raskt, lettvint og varmende måltid som smaker spesielt godt på den kalde årstiden, men som det heller ikke er noe i veien for å spise ellers på året! Samtidig kan du glede deg over at du tar vare på og bruker restemat, noe vi blir oppfordret til og som er bra for miljøet. Om du ikke har kraft fra pinnekjøtt, som for eksempel fra Pinnekjøtt og poteter langtidsbakt i mørkt øl, kan du bruke andre kraftrester, slik som foreslått under TIPS 1 på slutten av innlegget Ramen på norsk – herlig restemat.

Denne oppskriften er beregnet til 2 personer, så skaler opp om du skal servere til flere.

 

 

 

RAMEN PÅ KRAFT FRA PINNEKJØTT

TID: Ca. 30 minutter

Til 2 personer

 

Du trenger:

 

 

 • 7 dl kraft fra pinnekjøtt (eller annen kraft eller buljong) + evt. soyasaus (bruk helst den med grønn kork, som er mindre salt) og lime- eller sitronsaft
 • 2 egg
 • 1/2 pakke snarkokte nudler
 • 2 stilker vårløk
 • 1/2 pakke spirer (for eksempel alfalfaspirer), ca. en neve til hver
 • 1/2-1 rød chili (med eller uten frø) (Kan erstattes med et lite dryss av tørket chili.)
 • 1-2 små, røde stjerneløk
 • 100-200 gr indre- eller ytrefilet av storfe (eller annen type kjøtt, for eksempel roastbiff)
 • Ca. 1/4 ts salt
 • Ca. 1/4 ts sort pepper
 • Friske korianderblader
 • 1/2 lime

 

Slik gjør du:

Smak på kraften fra pinnekjøttet. Hvis du synes den er for salt, må den tynnes ut med vann til du synes den er passe, men husk at når du spiser den med de andre ingrediensene vil saltsmaken bli mindre tydelig. Smak eventuelt til med soyasaus og lime- eller sitronsaft for å gi kraften mer fylde og friskhet.

Kok eggene i 8-9 minutter, rens dem og del dem i to eller i båter.

Krydre fileten godt med salt og pepper og brun den godt rundt det hele i stekepanne  på sterk varme. Legg den over på en fjøl og la den hvile i noen minutter, og skjær den i så tynne skiver som du klarer på tvers av fibrene når den er passe temperert.

Kok nudlene som angitt på pakken og slå av vannet.

Skjær vårløken i tynne, avlange skiver på skrå.

Rens og skjær rød stjerneløk i tynne skiver eller båter.

Skjær chilien i tynne skiver med frø, eller del den i to, fjern frøene og skjær den i fine strimler.

Skjær den halve limefrukten i fire båter.

 

Servering:

La kraften få et oppkok og hell den i to dype tallerkener, legg nudlene oppi og dander kjøttskiver, eggebåter, spirer, løk og vårløk i kraften. Strø over chili og legg i noen korianderblader. Legg en limebåt i hver tallerken til å presse over etter smak, og så er din ramen klar til å spises!

Hvis du ikke får plass til alle ingrediensene i tallerkenene på en gang, legger du resten frem på et fat slik at den som vil kan forsyne seg med mer etter eget ønske! Nyt et lettvint, varmende og smakfullt (vinter)måltid!

 

 

 

Vel bekomme!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *