HomeLunsjretter Kjøtt Bruschetta med kyllingbryst, bacon og avocadopuré

Bruschetta med kyllingbryst, bacon og avocadopuré

Posted in : Kjøtt, Lunsjretter on by : tantemat

Til lunsj er det lettvint å ty til en brødskive eller flere med pålegg, men innimellom kan det være morsomt å gjøre noe mer ut av den for å få litt variasjon. I dette innlegget får du oppskrift på stekt brødskive med kylling og bacon samt avocadopuré og en liten salat til, et sunt, næringsrikt og godt måltid som holder deg mett lenge.

Til denne retten er det praktisk å starte med å steke brødskivene for deretter å steke bacon og kylling. Mens kyllingbrystet ligger og godgjør seg i stekepannen har du god tid til å lage avocadopuré og salat. Hvis du vil være effektiv og spare tid kan du bruke to stekepanner og steke først brødet og så baconet i den ene, mens du samtidig steker kyllingbrystet i den andre.

BRUSCHETTA MED KYLLINGBRYST, BACON OG AVOCADOPURÉ

TID: Ca. 30 minutter

Til: 4 personer

Du trenger:

Til: Bruschetta

 • 4 tykke skiver surdeigsbrød eller fint landbrød
 • 4-6 ss olje til å steke i

Til: Bacon

 • 4 skiver bacon (Tantemat har brukt «godt og magert», men du kan like gjerne velge vanlig bacon)
 • 1 ss olje til å steke i

Til: Kyllingbrystet

 • 1 stort kyllingbryst eller 2 små (350-400 gr tilsammen), med eller uten skinn (Tantemat foretrekker økologiske kyllingbryst, som er større, har bedre konsistens og mer smak, men du kan bruke det du selv ønsker)
 • 1/2-1 ts salt
 • 1/2-1 ts sitronpepper
 • 2-3 ss olje til å steke i (for eksempel Odelia rapsolje til steking, den spruter ikke)

Til: Avocadopuré

 • 2 avocado
 • 2 ss rømme
 • Ca. 2 ss limesaft
 • 1 kinesisk hvitløk
 • 1/4-1/2 ts sort pepper
 • 1/2-1 ts salt

Til: Salat

 • Ca. 1/2 crispisalat
 • Ca. 1/2 pose Baby leaf mix (65 grams pose)
 • Ca. 1/4 gul paprika
 • 8 små, søte tomater
 • 2 stilker vårløk
 • 8 sukkererter (runde eller flate)
 • Ca. halvparten av bladene fra en liten korianderplante
 • Ca. 4 ts limesaft
 • Ca. 4 ss av din beste extra virgin olivenolje

Slik gjør du:

Bruschetta

Varm opp en stekepanne til sterk varme. Ha i oljen, legg i brødskivene og stek dem pent gylne på begge sider. Bruk gjerne en stekespade til å presse dem ned i pannen med, så går det raskere. Ha mer olje i stekepannen om nødvendig, da får skivene en finere stekeflate enn om de stekes i tørr panne. Legg dem over på en rist for avkjøling.

Bacon

Ha eventuelt i mer olje og stek baconet i samme panne som brødet til det er gyldent, 3-4 minutter på hver side.

Kyllingbryst

Tørk kjøttet med kjøkkenpapir og del det i to flatt på langs, slik at du får to tynnere brystfileter. Krydre dem på begge sider med salt og sitronpepper. Varm opp stekepannen til noe over middels varme og brun dem på begge sider. Reduser varmen til noe under middels og la dem steke videre i ca. 5 minutter, til de er gjennomstekt. Du kan sjekke ved å stikke en spiss kniv inn i den tykkeste delen av kjøttet. Kommer det blank kjøttsaft ut er de ferdig. Er kjøttsaften blodig må du steke litt til. En alternativ måte å steke kyllingbrystfiletene på, er å brune dem i stekepannen først og så steke dem ferdig på midterste rille i stekeovnen på 180 oC, det tar ca. 10-15 minutter, avhengig av tykkelsen på fileten.

Avocadopuré

Rens og finhakk hvitløken og ha den i en bolle sammen med fruktkjøttet fra avocadoene samt rømme og to spiseskjeer limesaft. Knus og bland det sammen med en gaffel, eller bruk en stavmikser. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer limejuice.

Salat

Skyll alle ingrediensene til salaten godt. Fjern eventuelle stygge blader fra crispisalaten og salatblandingen.

Del vårløken opp i ca. 1/2 cm biter. Del tomatene i to.

Dra av den seige tråden på sukkerertene og del dem i mindre biter, for eksempel i to på langs.

Fjern frø og hvite hinner fra paprikaen og skjær dem i mindre biter.

Bland ingrediensene til salaten.

Servering

Legg kyllingbryst, eventuelt delt opp i skiver, sammen med bacon på bruschettaene. Legg salaten rundt og server avocadopuréen i en liten skål ved siden av. Drypp over noen dråper nypresset limesaft samt noen dråper av din beste extra virgin olivenolje, og så er ditt lune lunsjmåltid klar til å nytes!

Vel bekomme!