HomeLunsjretter Egg Egg- og sildesalat med eple

Egg- og sildesalat med eple

Posted in : Egg, Fisk, Fisk, Lunsjretter, Pålegg on by : tantemat

Påsken med noen velfortjente fridager er like rundt hjørnet, og for den som har tid og lyst til å lage noe ekstra godt å kose seg med til lunsj en dag, kommer det her oppskrift på en kremete salat med egg og sild. Egg fordi det hører påsken til, og sild fordi det er en sunn villfisk som er rik på omega 3-fettsyrer og noe vi med fordel kan spise mer av. Salaten er lettvint å lage og smaker godt på en skive skikkelig grovt brød, og ikke minst som pålegg på Onkels hotellknekkebrød, som blir en deilig, sprø kontrast til den myke egg- og sildesalaten. En salat som dette kan også være en av flere retter på et buffetbord!

Tantemat synes salaten smaker aller best nylaget, men om du ikke klarer å spise opp alt på en gang, holder den seg fint et par dager i kjøleskapet.

Det går veldig raskt å lage denne salaten om du bruker Coops Kryddersildfilet, den trenger ikke utvanning og er klar til bare å skjæres i biter og tilsettes. Hvis du bruker sild som bør vannes ut først, må du beregne ekstra tid til det.

EGG- OG SILDESALAT MED EPLE

TID: 15-20 minutter

Til ca. 8 brødskiver

Du trenger:

  • 3 egg
  • 1 pakke Coop kryddersildfilet (150 gr)
  • 1/2 rødt, søtt eple (ca. 50 gr)
  • 50 gr syltede rødbeter
  • 50 gr syltede agurker
  • 4 ss hakket gressløk

Til: Dressing

  • 1,5 dl rømme 17%
  • 1 dl majones

Slik gjør du:

Kok eggene i 10 minutter, la dem avkjøles og hakk dem. For enkelhets skyld kan du bruke eggdeleren til det, slik du kan se under TIPS helt til slutt i dette innlegget. Mens eggene kokes og avkjøles kan du bruke tiden til å gjøre klar de andre ingrediensene til salaten.

Bland rømme og majones til dressingen godt sammen.

Fjern stilk, blomst og kjernehus fra eplet. Skjær det, rødbeter og sylteagurk i terninger på ca. 0,5 x 0,5 cm. Hakk gressløken.

Del sildefiletene i tre strimler på langs og deretter i små biter.

Bland eple-, rødbete-, agurk- og sildebiter og gressløk i dressingen, men spar gjerne noe til å drysse over salaten som pynt. Hakk eggene og bland dem forsiktig inn til slutt. Ta eventuelt av noe til å pynte med.

Egg- og sildesalaten er klar til å spises straks den er ferdig. Ha den i en pen skål, strø eventuelt over noe av ingrediensene til pynt og spis den på en skive grovt brød eller – kanskje aller best – på Onkels hotellknekkebrød. Så er det bare å kose seg med en lettvint og deilig påskelunsj, det har du fortjent!

Vel bekomme!

TIPS: Slik hakker du egg med eggdeleren:

Del egget i skiver på langs. Snu deretter egget 90 grader og del skivene i staver.

Legg egget på tvers……

og del det i biter, som vist på bildet under. Raskt og enkelt!