HomeLunsjretter Egg Ramsløkpannekaker med reke- eller laksefyll

Ramsløkpannekaker med reke- eller laksefyll

Posted in : Egg, Fisk, Grønnsaker, Laks og ørret, Lunsjretter, Skalldyr on by : tantemat

Pannekaker fylt med reker eller laks og masse grønt er deilig lunsjmat, og får ekstra god smak med vårens ramsløk i pannekakerøren. Fyllet som er brukt i denne oppskriften er det som Tantemat synes passer best, men det går selvsagt an å bruke andre ingredienser enn dem foreslått her. Istedenfor reker og laks kan du bruke kjøtt, for eksempel stekt kylling, og hva du vil bruke av grønt er helt opp til deg. Hvis det skulle finnes noen «regel», så er det kanskje at det er godt med et innslag av noe sprøtt, som rødløk og agurk, samt frukt eller bær som gir syrlighet og sødme. Sprø salat, som issalat eller Crispisalat, kan du også ha i. Her er det bare fantasien som setter grenser, så se hva du finner i butikken og hva som frister.

Pannekakerøren bør få stå og svelle i minst 1 time, og kan med fordel lages allerede dagen før. Om du ikke bruker alt på en gang holder den seg godt noen dager i kjøleskapet, eller den kan fryses ned til senere bruk.

RAMSLØKPANNEKAKER MED REKE- ELLER LAKSEFYLL

TID: Ca. 1 time om du steker opp all pannekakerøren og kutter grønt til seks personer, pluss minst 1 time til å la pannekakerøren svelle.

Til 6 personer

Du trenger:

Til: Ramsløkpannekaker

  • 5 egg
  • 2 ss ramsløkpuré (se lenken Ramsløkpuré og ramsløkolje) (Istedenfor puré kan du bruke friske, hakkede ramsløkblader, 4-6 spiseskjeer, og i tillegg ha 2 ss smeltet smør i røren.)
  • 1/2 ts salt
  • 5 dl helmelk
  • 3 dl hvetemel
  • Smør til å steke i

Til: Reke- eller laksefyll

  • 1 boks reker i lake, nettovekt ca, 200 gr, eller ca. 400 gr ferske reker med skall
  • Et stykke varmrøkt pepperlaks, ca. 250 gr
  • 1 mango
  • 1 ss friskpresset sitronsaft
  • 4-5 vårløk
  • 1/2 pakke runde sukkererter, ca. 100-125 gr
  • 1 rød spisspaprika
  • 1 rød chili
  • 1 liten rødløk
  • 5 cm agurk
  • 4-5 ss hakket gressløk
  • 1 boks lettrømme
  • Salt
  • Sort pepper

Slik gjør du:

Pannekakerøre:

Visp egg, salt og ramsløkpuré eller hakkede ramsløkblader lett sammen. Visp inn halvparten av melken og deretter hvetemelet, litt om gangen, til en glatt røre. Visp inn resten av melken. Hvis du bruker hakkede, friske ramsløkblader istedenfor ramsløkpuré, visper du inn smeltet, avkjølt smør helt til slutt.

La røren stå og svelle i minst én time på kjøkkenbenken, eller natten over i kjøleskapet.

Ingrediensene til fyllet:

Skrell og hakk mango. Se på lenken Hvordan skrelle mango på en enkel måte hvordan du enkelt kan gjøre det. Rør inn sitronsaft for å unngå at den blir misfarget.

Tøm laken av rekene eller rens ferske reker. Legg opp varmrøkt laks på et fat.

Hakk gressløken og finhakk chilien. Kutt de øvrige ingrediensene i små biter.

Ha alle ingrediensene til fyllet i skåler hver for seg, slik at hver enkelt kan forsyne seg av det de måtte ønske. Nedenfor finner du Tantemats forslag til fyll 1 og 2, reker eller laks med forskjellig grønt.

Tantemat valgte litt forskjellig grønt til reker og laks:

Fyll 1, til ramsløkpannekaker med reker:

Brett pannekaken dobbel og fyll med mango, sukkererter, rød paprika, agurk, vårløk, rødløk og chili på den ene halvdelen. Legg på reker samt noen klatter rømme og dryss gressløk over. Til sist et lite dryss av salt og pepper. Brett den andre halvdelen av pannekaken over, og så er den klar til å spises!

Fyll 2, til ramsløkpannekaker med varmrøkt laks:

Brett pannekaken dobbel og fyll med mango, rød paprika, vårløk, rødløk og chili på den ene halvdelen. Legg på laks samt noen klatter rømme og dryss gressløk over. Brett den andre halvdelen av pannekaken over, og så er den klar til å nytes!

Vel bekomme!