HomeLunsjretter Egg Omelett med strutseving og salami

Omelett med strutseving og salami

Posted in : Egg, Ingredienser fra naturen, Lunsjretter, Urter/planter on by : tantemat Stikkord: ,

Dette er en deilig lunsjrett med en av vårens beste, ville «grønnsaker», nemlig strutseving.  De har en frisk og fin, grønn farge, behagelig smak, og tar seg godt ut i enhver rett med sin morsomme, lille krøll på enden. En glede både å spise og se på!

Strutseving som er brukt i denne oppskriften har vært frosset og tint, men det gjør ikke noe, de er like gode som om de var nyplukket! Tantemat synes det er flott å kunne nyte sunne og velsmakende, ville vekster året rundt. Husk at fryst strutseving må tine i kjøleskap natten over før bruk.

Med brød og smør til kan denne omeletten være nok som lunsj til fire personer, men er du ekstra sulten eller spesielt glad i omelett, holder den kanskje bare til to. For ekstra smak og farge og for å drøye den, kan du velge å servere en enkel, grønn salat til, som du kan finne oppskrift på under lenken Grønn salat (som passer til alt).

Om du ikke kjenner til strutseving fra før, kan du ta en titt på innlegget Strutseving på spekeskinke, så finner du en kort omtale av den samt navn på bok og nettsted med gode bilder og mye nyttig og viktig informasjon om planten. I nevnte innlegg kan du også se hvordan du skal rense og forvelle strutseving, og på slutten bilder av den og dens karakteristiske, sporebærende blad som du kunne for å vite at det faktisk er strutseving du har funnet. NB! Strutseving kan nemlig forveksles med en annen bregne som kommer omtrent samtidig og som er giftig, så her er det viktig at du gjør deg kjent med planten før du går ut for å plukke, slik at du ikke tar feil!

Strutseving plukkes som skudd, i Oslo-området fra tidlig i mai, og har veldig kort sesong, så benytt anledningen og høst dem mens de er nye og spede. Finner du mye av dem, er det fint å ta med litt ekstra for å legge i fryseren til senere bruk!

 

 

 

 

 

OMELETT MED STRUTSEVING OG SALAMI

TID: 15-20 minutter

Til 2-4 personer

 

Du trenger:

 

 

  • 4 egg
  • 4 ss kaldt vann
  • En klype sort pepper
  • 2 ss smør
  • 80 gr vellagret Norvegia (eller annen hvit ost)
  • 40 gr Parmesan
  • Ca. 20 forvellede strutseving
  • 3-4 skiver salami
  • 7 små, søte tomater

 

Slik gjør du:

Knekk eggene i en bolle, ha i vann og en klype sort pepper og visp det godt sammen.

Riv Norvegia og Parmesan hver for seg, på den grove delen av rivjernet.

Del salamiskivene i to og strimle dem.

Skyll tomatene og del dem i to. (Tantemat synes det er penest å dele dem «på tvers», men det er en smakssak)

 

Smelt smøret på middels varme i en stekepanne. Senk varmen til lav, omeletten skal stivne gradvis uten at bunnen blir brent.

Hell i de vispede eggene og strø Norvegia jevnt utover. Legg strutseving i et pent mønster oppå. De er litt «slappe» når de har vært forvellet og fryst, så prøv å få dem til å holde på fasongen og den fine «krøllen» så godt du kan. Fordel salamistrimlene innimellom og legg tomatene oppå. Dryss over parmesan.

Legg et lokk på pannen og la omeletten stå til den er stivnet helt igjennom og osten er smeltet, ca.10-15 minutter.

Server omeletten straks, gjerne med brød og smør og en grønn salat til, og nyt en fargerik lunsj med en av vårens beste «grønnsaker», gratis fra naturen!

 

 

 

Vel bekomme!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *