HomeTilbehør Grønnsaker Ovnsbakt grønnsakssalsa med ramsløkolje og Fetaost

Ovnsbakt grønnsakssalsa med ramsløkolje og Fetaost

Posted in : Grønnsaker, Grønnsaker, Lunsjretter, Tilbehør on by : tantemat Stikkord: , , , , , ,

Hvis du har laget ramsløkolje denne våren, er dette en kjempefin måte å bruke den på (lenke til oppskrift finner du i ingredienslisten nedenfor). En grønnsakssalsa bakt i ovnen er nydelig i seg selv, men med ramsløkolje med en fin smak av hvitløk blir den enda bedre, og salsaen er ypperlig tilbehør til både kjøtt og fisk. Prøv den gjerne til Ovnsbakte kyllinglår med ramsløkolje. Du kan også velge å bare spise den som den er, med brød til, som en vegetarisk lunsj.

Det fine med denne retten er at grønnsakene ikke trenger å være perfekte, så hvis du har tomater som er litt bløte eller paprika som har begynt å få noen flekker, er det ypperlig å bruke dem i en salsa som denne. Etter å ha renset bort det som eventuelt ikke ser bra ut skal de bakes i ovnen til de faller sammen, og da betyr det ingen ting for resultatet om utgangspunktet ikke er perfekt. En super måte å bruke grønnsaker på som du kanskje ellers ville ha kastet, altså, så kan du ha god samvittighet for det også!

Om du ønsker å ytterligere fremheve smaken av ramsløk, kan du servere Ramsløkaioli ved siden av, det passer utmerket til!

 

 

 

 

OVNSBAKT GRØNNSAKSSALSA MED RAMSLØKOLJE OG FETAOST

TID: Ca. 35 minutter

Til 2 personer

 

Du trenger:

 

 

 • 2 store eller 3 mindre (spiss)paprika
 • 2 middels store rødløk
 • 10 små tomater
 • 2 fedd hvitløk
 • 1 rød chili (kan utelates)
 • 16 stk sorte, stenfrie oliven (gjerne kalamatoliven i lake)
 • 1 1/2 ts salt
 • 1/2 ts sort pepper, helst fra kvern, da har den mest smak
 • 4 ss ramsløkolje (oppskrift finner du under lenken Ramsløkpure og ramsløkolje)
 • 2 ss nypresset sitronsaft
 • 100 gr Fetaost

 

Slik gjør du:

Varm opp stekeovnen til 240ºC, over- og undervarme.

Rens paprika for frø og hvite hinner og del dem i ca. 3 cm biter. Rens rødløk og del i ca. 2 cm båter. Rens chilien for frø og hvite hinner og finhakk eller strimle den. Rens hvitløksfeddene og finhakk dem eller skjær dem i tynne skiver. Ta oliven ut av laken.

Smuldre Fetaosten eller skjær den i ca. 1 cm terninger og sett den til side inntil videre, den skal has over salsaen ved servering.

Ha alle grønnsakene, inklusive oliven, i et ildfast fat, dryss over salt og pepper og drypp over ramsløkolje og sitronsaft. Bland det godt sammen.

 

 

Sett grønnsakene inn på midterste rille i stekeovnen og la dem bakes i 20 minutter, til de faller sammen og begynner å få litt farge, så er de ferdig!

Ha grønnsakene over i et serveringsfat, eller sett dem på bordet i det ildfaste fatet de er bakt i. Fordel Fetaosten over salsaen, og ha gjerne et grønt dryss av persille, gressløk eller timian over, så er grønnsakene klar for å nytes som tilbehør til kjøtt eller fisk, eller som en vegetarisk lunsjrett med brød til! Server gjerne ramsløkaioli til, om du har!

 

 

Vel bekomme!