HomeTilbehør Poteter Potetsalat med syrlig eple

Potetsalat med syrlig eple

Posted in : Poteter, Tilbehør on by : tantemat Stikkord: , , ,

Potetsalat kan man spise hele året, men Tantemat synes det smaker best på den lyse årstiden, for eksempel til grillede pølser eller burgere, kokt skinke eller annet kjøtt, eller til å plassere på en buffé. Denne er tilsatt et grønt eple for å gi den et lite hint av syrlig smak. Tilsett gjerne en liten neve grovhakkede valnøtter også, så er den perfekt ved siden av kalkunbryst. Aller best blir potetsalaten om den lages med nypoteter når det er sesong for det, men ellers er det bare å bruke dem du får tak i. Helst bør de være kokefaste. Lag den gjerne en halvtimes tid før den skal serveres, slik at smakene får tid til å utvikle seg.

Tantemat har servert denne kremede potetsalaten ved siden av hjemmelagede burgere. Å lage dem selv krever liten innsats og er nesten like lettvint som å kjøpe, så det kan absolutt anbefales å prøve! Oppskrift finner du under lenken Hjemmelagede burgere.

 

 

 

 

 

POTETSALAT MED SYRLIG EPLE

TID: 20-30 minutter pluss koketid for potetene, som vil variere etter hvilken type du bruker og hvor store de er.

Til 4-6 personer

 

Du trenger:

 

 

 • 800 gr poteter, helst kokefaste (se pakningen)
 • 15 cm purre, av den nederste, hvite delen
 • 4 stk reddiker
 • 1 liten rødløk
 • 1 stk grønt, syrlig eple
 • 1 boks lettrømme (3 dl)
 • 2 ss (ekte) majones
 • 2 ss Dijonsennep
 • 1/2 ts salt
 • 1/2-3/4 ts pepper (hvit eller sort)
 • 1 ts flytende honning
 • 1 fedd hvitløk
 • 2 ss gressløk til å blande i dressingen
 • 1 ss gressløk til å drysse over den ferdige salaten
 • Eventuelt en liten neve hakkede valnøtter om du skal servere potetsalaten til kalkun

 

Slik gjør du:

Først setter du på potetene til koking, og mens de koker lager du dressingen og kutter ingrediensene til salaten.

Potetene skal kokes med skallet på. Hvis du bruker nypoteter kan du skrubbe dem godt først, så slipper du å skrelle dem etterpå. Eldre poteter med tykt skall bør skrelles etter koking.

Til dressingen blander du sammen lettrømme, majones, Dijonsennep, salt, pepper og honning i en bolle som er så stor at alle ingrediensene til salaten får plass i den. Honningen er med for å gi rund smak, så kjenn om du vil ha i mer enn angitt i oppskriften.

Press hvitløken og hakk gressløken og bland inn.

Ta av det ytterste laget av purreløken og skjær den opp i tynne skiver. Hakk rødløken og skjær reddiken i ca. 1/2 cm terninger.

Når potetene er kokt tømmer du vannet av og lar dem stå litt på platen til de er dampet tørre. Skrell dem, om nødvendig, så snart de er avkjølt nok til at du klarer å håndtere dem, og del dem så opp i ca. 1,5 cm biter. Bland dem inn i dressingen mens de ennå er varme, og bland deretter inn purreløk, reddiker og rødløk.

Til slutt deler du opp eplet i omtrent like store terninger som reddiken og blander det raskt inn i salaten, før det rekker å oksidere og bli brunt/misfarget. Det er ikke nødvendig å skrelle eplet, men stilk, blomst og kjernehus må selvfølgelig fjernes.

 

 

Ha potetsalaten over i en skål, dryss over gressløk, og så er den klar for servering. Har du anledning til å la den stå og trekke en halvtimes tid først, får smakene litt ekstra tid til å utvikle seg. Nyt den til burgere, pølser, stekt eller kokt kjøtt, eventuelt kalkun, eller sett den på et buffébord!

 

 

Vel bekomme!