HomeIngredienser fra naturen Smørsurrede kantareller med løk og hvitløk

Smørsurrede kantareller med løk og hvitløk

Posted in : Ingredienser fra naturen, Sopp, Sopp, Tilbehør on by : tantemat Stikkord: , , , ,

Sommeren og høsten er tiden for å fråtse i det som naturen har å gi, og er du blant dem som liker å plukke sopp kjenner du nok til kantarellene. De vakkert eggegule og lett gjenkjennelige lekkerbiskenene kan tilberedes og brukes på mange måter, men noe av det enkleste er å surre dem med løk og hvitløk og ha dem som tilbehør til stekt kjøtt, for eksempel Ovnsbakt lammebog, eller du kan ha dem på en omelett eller bruschetta som lunsj eller forrett. Om du ikke plukker kantareller selv, er de å få kjøpt på butikken når det er sesong for det!

Søk gjerne på kantareller på Tantemat, så får du opp mange forskjellige oppskrifter, blant annet på hvordan du kan bruke dem på smørbrød eller på en omelett. Bruschetta kan du lage selv av tørr loff eller landbrød, se hvordan under lenken Sprø bruschetta.

 

 

 

SMØRSURREDE KANTARELLER MED LØK OG HVITLØK

TID: 10-15 minutter, forutsatt at du har ferdig samkokte kantareller. Lenke til forklaring på hvordan du gjør det finner du i oppskriften nedenfor.

Til 2 personer

 

Du trenger:

 

 

  • 100 gr samkokte kantareller, som tilsvarer ca. 200 gram ferske, rensede kantareller (Se TIPS nederst i dette innlegget hva samkokte betyr. Ved å klikke på lenken Smørstekte kantareller kan du, under TIPS til slutt i  det innlegget, se hvordan du samkoker/forveller kantareller, om du ikke har gjort det før.)
  • 1 sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2-3 ss smør
  • 1/4-1/2 ts salt
  • Ca. 1/4 ts sort pepper
  • 1-2 ts sitronsaft
  • Evt. litt frisk, hakket persille, timian eller rosmarin til å strø over

 

Slik gjør du:

Skrell og hakk sjalottløken og finhakk hvitløken.

Smelt smøret i en stekepanne på middels varme, ha i løk og hvitløk og la det surre under omrøring i ca. et halvt minutt, til løken er blitt blank. Ha i sopp, salt og pepper, øk varmen noe og la det surre videre, til smøret har trukket inn i soppen. Smak til med sitronsaft og eventuelt mer salt og pepper, om du ønsker det, og la det surre videre i ca. 1 minutt. Pass på å røre innimellom.

Strø over hakkede urter, og de smørsurrede kantarellene er klar til å spises! Nyt dem gjerne ved siden av stekt kjøtt, på en omelett eller en bruschetta!

 

 

Vel bekomme!

 

 

 

TIPS: Tantemat har alltid tidligere kalt det å varmebehandle fersk sopp så vannet kommer ut og deretter fordampes, for forvelling, men det riktige er å kalle det for samkoking. Så der du finner begrepet forvellede kantareller (eller andre typer sopp) på Tantemat, er det altså det samme som samkokte kantareller etc.