HomeHovedretter Kyllingfilet bakt i ovnen med pesto, fløte og tomater

Kyllingfilet bakt i ovnen med pesto, fløte og tomater

Posted in : Hovedretter, Kjøtt, Kylling/høne/kalkun on by : tantemat

Å bake kyllingfilet og tomater i samme form, sammen med fløte- og pestoblandingen som utgjør sausen, er en veldig praktisk måte å tilberede middagen på! Ved servering kan formen settes rett på bordet, og pasta eller ris og en enkel salat serveres ved siden av. Enklere blir det ikke! Husk at pastaen helst bør være ferdig kokt samtidig med at kyllingfileten er klar til servering, men om den er ferdig litt før, kan du blande inn et par spiseskjeer olje slik at den ikke blir tørr og kleber seg sammen.

KYLLINGFILET BAKT I OVNEN MED PESTO, FLØTE OG TOMATER

TID: Ca. 1 time

Til: 4 personer

Du trenger:

  • 2 kyllingfileter (med eller uten skinn), 500-600 gr
  • Ca. 1 ts salt + ca. 1/2 ts
  • Ca. 1 ts sort pepper + ca. 1/2 ts
  • 1 ss smør
  • 2 ss nypresset sitronsaft
  • 3 dl matfløte (evt. kremfløte, se forklaring i oppskriften nedenfor)
  • 1/2 dl basilikumpesto (Se lenken Basilikumpesto for oppskrift. Å lage pesto selv er enkelt, og den har mest smak, men hvis du ikke har anledning til det kan du bruke kjøpt pesto i stedet.)
  • 500 gr små, søte tomater

Slik gjør du:

Varm opp stekeovnen til 200oC, over- og undervarme.

Tørk kyllingfiletene med tørkepapir og krydre dem godt med salt og pepper på begge sider.

Smelt smøret i en (jern)stekepanne på godt over middels varme og brun filetene på begge sider. Legg dem over i et ildfast fat og kvern litt mer salt og pepper over dem. Drypp 1 spiseskje sitronsaft over hver filet.

Visp sammen fløte og pesto og hell det i formen rundt filetene. (Tantemat har brukt matfløte, noe som gjør at sausen blir litt grynete på grunn av sitronsaften som dryppes over kjøttet, så hvis du ønsker at sausen skal se glatt ut, kan det være en fordel å bruke kremfløte istedet.)

Skyll tomatene og legg dem i fatet.

Sett fatet inn på midterste rille i stekeovnen og la det stekes i 30 minutter. Ta det ut og la kjøttet hvile i 15 minutter før du skjærer det i ca. 1 cm tykke skiver på skrå og legger det pent tilbake i fatet.

Dryss over noe friskt grønt hvis du har, for eksempel basilikum eller persille, og server med pasta eller ris til. En enkel, grønn salat smaker godt ved siden av, for eksempel babyspinatblader eller en blanding av babysalatblader vendt i en vinaigrette, for eksempel Tantemats Enkel vinaigrette med balsamicoeddik.

Dette er en mildt krydret rett, så husk å sette frem salt og pepper på bordet, slik at den som vil kan etterkrydre på egen tallerken. Du kan også sette frem samme type pesto som den du har brukt i retten, slik at den som vil kan forsyne seg med det!

Har du lyst til å unne deg et glass vin til denne retten, kan en enkel rødvin fra Toscana anbefales!

Vel bekomme!