HomeDrikke Grønn shot – en sunn start på dagen!

Grønn shot – en sunn start på dagen!

Posted in : Drikke, Fruktsaft/bærsaft on by : tantemat Stikkord: , , , , ,

En god start på dagen kan en trenge året rundt, men kanskje er det ekstra viktig nå som vinteren er på sitt mørkeste og kaldeste og både forkjølelse, influenza og andre virussykdommer florerer.

Denne shot-en inneholder frukt og grønnsaker som gir masse vitaminer, særlig A, B (folat), C og K, viktige mineraler, sporstoffer og antioksidanter, og ikke minst mye kostfiber, som er bra for både fordøyelsen, kolesterolet og blodsukkeret. Den er aller mest sunn når den er nylaget av helt ferske råvarer, men holder seg også godt i kjøleskapet noen dager. Drikk gjerne en shot på tom mage om morgenen, eller ta deg et glass når som helst du måtte føle for det, med eller uten isbiter i!

Hvis du er nysgjerrig på å vite mer om ingrediensene, kan du google med ordene Hva er (skriv inn ingefær eller en av de andre ingrediensene) sunt for, så får du opp mer utfyllende informasjon om de forskjellige!

Oppskriften nedenfor gir en litt «forsiktig» drikk rent smaksmessig, så ha gjerne i mer av både ingefær og chili om du vil ha mer sting og karakter!

GRØNN SHOT – EN SUNN START PÅ DAGEN!

TID: 5-10 minutter

Gir litt over 1 liter

Du trenger:

  • 1 liter (grønn) Farris
  • 1 grønt, syrlig eple
  • 1/4 dl nypresset sitronsaft
  • 10 gr ingefær
  • 1/2 rød chili
  • 2 never friske spinatblader

Slik gjør du:

Hell Farris og sitronsaft i en blender eller smoothiemaskin. Skyll eplet godt, fjern stilk, blomst og kjernehus, del det opp i mindre biter og ha det straks i Farrisen, ellers vil det fort oksidere og bli misfarget.

Skrell ingefær og kutt i små biter. Fjern frøene fra chilien og del den i små biter. Skyll spinaten godt og fjern eventuelt stygge blader.

Ha ingefær, chili og spinat oppi blenderen/smoothiemaskinen sammen med de andre ingrediensene. Kjør blandingen i 3-5 minutter, til du ser at den er fin og jevn.

Tantemat foretrekker å drikke shot-en slik den er, uten å sile den først, for på den måten får man i seg all kostfiberen i ingrediensene, men hvis du ønsker en helt klar/glatt drikk, kan du sile den gjennom en fin sikt. (Det du har silt fra kan du da fryse ned for å bruke i en grønnsakssmoothie ved en senere anledning.)

Drikk av shot-en når den er nylaget og på sitt sunneste, og oppbevar resten godt tildekket i kjøleskapet. Den vil tape seg noe når den står, men du klarer nok fint å drikke den opp i løpet av noen få dager! Det vil danne seg bunnfall, men rist eller rør i shot-en, så fordeler det seg og den blir jevn og fin igjen.

Dette er en frisk drikk som gir deg masse gode næringsstoffer, så nyt den så ofte du kan!

Vel bekomme!