HomeFROKOST Bær Mango- og banankrem med chiafrø, kokoschips og granateplekjerner (vegansk dessert, frokost eller mellommåltid)

Mango- og banankrem med chiafrø, kokoschips og granateplekjerner (vegansk dessert, frokost eller mellommåltid)

Posted in : Bær, Bær, FROKOST, Frukt, Frukt, Kaker og desserter, Lunsjretter, Nøtter og frø, Små sunnheter on by : tantemat Stikkord: , , , , , , , , ,

Innimellom har man lyst på noe søtt og godt, og da er det kjempefint å kunne lage noe som attpåtil er sunt og bra for helsen! I denne fruktkremen kan du bruke bananer som er lett overmodne, og dermed også redde en råvare som kanskje ellers ville blitt kastet. Kremen blir nemlig søtere med lett overmodne bananer og en godt moden mango, og tilsetning av søtningsmiddel er helt unødvendig! Tantemat har valgt å servere den som dessert og har toppet den med granateplekjerner og kokoschips, men du kan velge granola, hakkede nøtter eller annet istedet om du heller vil spise den som frokost eller mellommåltid. Vegansk er den også, siden det er kokosmelk som brukes for å få den ønskede, kremete konsistensen.

Om du ikke skal servere til flere enn bare deg selv, er mango- og banankremen holdbar i 2-3 dager, men husk å dekke den godt til med plastfolie og la den stå i kjøleskapet!

Til å lage denne kremen trenger du en blender eller en smoothiemaskin.

MANGO- OG BANANKREM MED CHIAFRØ, KOKOSCHIPS OG GRANATEPLEKJERNER

TID: Ca. 15 minutter å lage, men kremen må stå i minst 3 timer for at chiafrøene skal få svelle. Eventuell rensing av granateplekjerner og risting av kokoschips gjør du mens kremen står i kjøleskapet.

Til: 6 personer

Du trenger:

Til: Kremen

  • 1 mango
  • 2 bananer
  • 1 boks kokosmelk (4 dl)
  • 3 ts gurkemeie (Ta gjerne en kikk på TIPS nederst i dette innlegget angående gurkemeie.)
  • 40 gr chiafrø

Til: Topping

  • 6 ss granateplekjerner (du kan kjøpe ferdig rensede, eller kjøpe et helt granateple og rense det selv. Under lenken Hvordan rense granateple kan du se hvordan du gjør det.)
  • 6 ss (ristede) kokoschips
  • Evt. noen grønne blader til å pynte med, for eksempel mynte eller sitronmelisse

Slik gjør du:

Skrell og del opp bananene og mangoen i mindre biter og ha dem i blenderen/smoothiemaskinen sammen med kokosmelk og gurkemeie. (Hvis du ikke er sikker på hvordan du skreller og deler opp mango, kan du ta en titt på lenken Hvordan skrelle mango på en enkel måte).

Kjør det til en helt jevn og fin blanding og ha den over i en stor bolle. Bland inn chiafrøene og ha kremen over i én stor serveringsbolle eller fordel den i 6 små glass eller boller. Dekk med plast og sett den/dem i kjøleskapet i minst 3 timer, eller natten over, slik at chiafrøene får svelle.

Mens kremen står i kjøleskapet har du god tid til å rense granateplet, hvis du har kjøpt et helt i stedet for ferdig rensede kjerner. Kjøper du et helt granateple og renser det selv vil du få kjerner til overs, men de holder seg fint i kjøleskapet i flere dager såfremt de er godt tildekket, slik at du senere kan bruke dem til noe annet, for eksempel i en salat eller spise dem som de er, som «godteri».

Kokoschipsen kan du strø over som den er, eller du kan riste flakene i stekepannen om du ønsker det. Fordel dem utover i bunnen av en stekepanne og sett den på kald plate. Sett platen på fullt, og følg godt med. Så snart du ser at flakene begynner å få farge kan du røre forsiktig i dem, og når du synes de er passe fint ristet har du dem over på en tallerken med et lag tørkepapir og lar dem avkjøles. Så er de klar til å drysses over kremen!

Like før servering topper du mango- og banankremen med granateplefrø og chips, eventuelt granola, nøtter og/eller annen bær eller frukt, alt etter hva du selv liker og om du skal spise den som frokost, mellommåltid eller dessert! Så er det bare å nyte en deilig og sunn fruktkrem med mye godt på!

Vel bekomme!

TIPS: Å tilsette gurkemeie har ikke mye med smaken på denne fruktkremen å gjøre, siden den er ganske nøytral smaksmessig. Til gjengjeld bidrar den litt til gulfargen på kremen og har en god helsemessig effekt siden den er en kraftig antioksidant.