HomeIngredienser fra naturen Pisket smør med tørkede traktkantareller

Pisket smør med tørkede traktkantareller

Posted in : Ingredienser fra naturen, Smør, Sopp, Sopp, Tilbehør on by : tantemat Stikkord: , ,

Traktkantareller har i utgangspunktet ganske mye smak, og når de tørkes blir den enda mer konsentrert. De egner seg derfor godt til å smaksette mat med, og Tantemat bruker dem denne gangen til å lage et deilig smør med smak av høst. Opprinnelig stammer oppskriften fra et magasin, der kokken, Andreas Ingul, brukte tørket steinsopp, men Tantemat bruker tørkede traktkantareller istedet. Smøret har en dyp og rik smak og er supert å bruke til stekt eller grillet kjøtt eller fisk, eller du kan smøre det på et stykke stekt (surdeigs)brød eller en sprø toast og spise det som en snack. Smurt på ferskt brød kan det også nytes til en suppe eller gryterett.

Dette er en stor porsjon, men det du ikke spiser med en gang eller planlegger å bruke i løpet av få dager, kan du fryse ned i passe store porsjoner til å ta opp ved en senere anledning.

Hvis du lurer på hvordan du tørker traktkantareller, finner du oppskrift under lenken Tørking av traktkantareller.

PISKET SMØR MED TØRKEDE TRAKTKANTARELLER

TID: 15-20 minutter

Du trenger:

  • 250 gr romtemperert smør
  • 25 gr tørkede traktkantareller
  • 75 gr parmesan
  • 1/2 glass (ca. 22 gr) ansjos i olje (sil fra oljen før du veier opp ansjosen)
  • 1/4 dl nypresset sitronsaft
  • 2 ss sherryeddik
  • 1 stort hvitløksfedd
  • Ca. 1/2 ts salt
  • Ca. 1/2 ts malt, sort pepper

Slik gjør du:

Riv parmesanen på den fineste delen av rivjernet.

Rens hvitløksfeddet og kutt det i mindre biter.

Ha traktkantarellene i en blender, for eksempel bollen til stavmikseren, og kjør den i 2-3 minutter til soppen er pulverisert. Ha det over i en stor bolle sammen med smøret.

Kjør ansjos, sitronsaft, hvitløk og sherryeddik i blenderen til en helt glatt blanding. Hell blandingen sammen med smøret og soppulveret. Tilsett parmesanen og ….

pisk blandingen med håndmikser eller i kjøkkenmaskin i noen minutter, til det er luftig og lett. Smak til smøret med salt, pepper og eventuelt mer sitronsaft, så er det klart til bruk og du kan nyte høstens gode smaker fra naturen!

Vel bekomme!