HomeKaker og desserter Is og eiswein, verdens enkleste (jule)dessert!

Is og eiswein, verdens enkleste (jule)dessert!

Posted in : Kaker og desserter, Melk og fløte on by : tantemat Stikkord: , , , , , , , , ,

Tantemat har nylig vært i Kanada, og fikk der smaken på en superenkel og kjempegod dessert! Vaniljeis og eiswein smaker utrolig godt sammen, og vil passe etter en hvilken som helst (fest)middag. Med tanke på julen som nå er like rundt hjørnet er det ingen tradisjonsdessert, men siden den er så lettvint og smaker helt fantastisk, kan den være et veldig godt alternativ for en travel vertinne eller vert! Og om den ikke blir servert på julaften, kan den serveres når som helst ellers i løpet av høytiden eller året, enten det er fest eller ikke!

Eiswein’en som du ser på bildet er produsert i Kanada, men du kan bruke en hvilken som helst annen type, enten den er derfra eller fra et annet land. Hvilken type vaniljeis du velger er også helt opp til deg, men Tantemat synes det passer med en is som ikke er veldig søt. Er du glad i sjokoladeis, kan det brukes istedenfor, eller i tillegg til, vaniljeis. Så her har du muligheter til å få akkurat den smaken på desserten som du selv foretrekker. Å bruke kjøpeis er det aller enkleste, men om du har tid og føler for det kan du lage vaniljeis etter Tantemats oppskrift, som du finner under lenken Vaniljeparfait.

Is med eiswein er ikke noe for barn, så til dem kan du velge karamell- eller sjokoladesaus istedet, og så blir alle glade og fornøyde!

IS OG EISWEIN, VERDENS ENKLESTE (JULE)DESSERT!

TID: Veldig fort gjort med kjøpeis! Men om du velger å lage vaniljeisen selv, tar det 20-30 minutter pluss minst 4 timer i fryseren og bør helst gjøres (minst) dagen før.

Til ca. 10 personer (så mange som en flaske eiswein vil rekke til), forutsatt én servering til hver.

Du trenger:

  • 1 pakke vaniljeis (og/eller sjokoladeis) som er stor nok til 10 personer eller så mange som du skal servere dessert til
  • 1 flaske eiswein
  • Evt. karamell- eller sjokoladesaus til barn

Slik gjør du:

La gjerne isen stå i kjøleskapet 20-30 minutter før desserten skal serveres, så den tempereres litt. Da blir den enklere å forsyne seg av og smaken kommer bedre frem enn om du tar den rett opp fra fryseren.

Du kan velge å legge opp desserten porsjonsvis til hver enkelt spisegjest, eller du kan sette frem isen i en passende skål og la hver enkelt forsyne seg selv av både den og eisweinen (eventuelt karamell- eller sjokoladesaus til barn).

Har du fint strøssel som passer til anledningen kan du drysse det over, eller du kan legge på en liten kvast av mynte eller sitronmelisse.

Så er det bare å kose seg med en superenkel og nydelig (jule)dessert!

Vel bekomme!