21 januar, 2025
Havregrøt med brunost og ristede valnøtter

Havregrøt er kjempegodt i seg selv, men ved å pimpe den opp litt blir den litt mer spennende og smaker enda bedre! Skiver av brunost som smelter på grøten gir sødme, ristede valnøtter gir deilig krønsj, og med det blir hverdagsfrokosten nesten en fest! Man kan nyte den bare av den grunn, men enda mer når man vet at den også er næringsrik og gjør godt for kroppen!
Havregryn har nemlig et høyt innhold av fiber, proteiner, viktige mineraler, sunt fett og langsomme karbohydrater, noe som bidrar til et stabilt blodsukker og metthetsfølelse som varer, i tillegg til at de inneholder betaglukan, som er med på å redusere kolesterolet. En bedre start på dagen kan man nesten ikke få!
For den som ikke tåler gluten, er det glutenfrie havregryn å få kjøpt.
HAVREGRØT MED BRUNOST OG RISTEDE VALNØTTER
TID: 10-15 minutter
Rikelig til 4 personer
Du trenger:

- 4 dl (lettkokte) havregryn, eventuelt glutenfrie
- 11 dl vann
- 1/2 ts bordsalt
- 100 gr brunost (ca. 16 skiver)
- 30 gr valnøtter (pluss eventuelt 15 gr for å servere ved siden av)
Slik gjør du:
Skjær opp brunost i skiver og legg til side.
Hakk valnøttene grovt og ha dem over i en kald stekepanne. Sett stekepannen på platen og skru den på full varme. Pass på nøttene mens stekepannen varmes opp og rør i dem eller rist på pannen slik at nøttene blir jevnt brune, det kan ta 2-4 minutter, avhengig av hvor rask platen er. Ha dem over på en tallerken når de er passe gylne.

Ha havregryn, vann og salt i en kasserolle, rør rundt og la det småkoke i 2-5 minutter, alt etter hva som angis som koketid på posen med havregryn.
Når grøten er ferdig kokt fordeler du halvparten av grøten på fire tallerkener. Dekk overflaten med 4-5 skiver brunost på hver og fordel halvparten av valnøttene over. Legg resten av grøten oppå og deretter resten av brunosten og nøttene. Så er frokosten klar for servering!
Sett frem brunost og eventuelt mer ristede valnøtter for den som eventuelt vil forsyne seg med mer, og så er det bare å nyte en sunn, velsmakende og mettende frokost!
Velbekomme!
