HomeIngredienser fra naturen Dessertpannekaker med vaniljeis og granskuddsirup

Dessertpannekaker med vaniljeis og granskuddsirup

Posted in : Ingredienser fra naturen, Kaker og desserter, Melk og fløte, Skudd, Ville planter/urter on by : tantemat Stikkord: , , , , , ,

Hvis du har lyst til å overraske på vårens store festdag med noe godt fra naturen, kan du benytte anledningen til å lage granskuddsirup til å helle over nydelige, tynne pannekaker og is. En dessert som er enkel å like, både for store og små! Granskuddsirupen har god holdbarhet og kan lages mange dager før den skal serveres, og pannekakerøren kan du røre sammen en dag eller to på forhånd og la stå i kjøleskapet inntil pannekakene skal stekes. For å gjøre det enklere ved servering kan du steke dem et par timer på forhånd og la dem stå fremme på kjøkkenbenken så lenge, slik at de holder seg lune frem til servering, da smaker de best!

Tantemat har denne gangen gjort det lettvint ved å bruke kjøpt vaniljeis, men har du tid og anledning kan du imponere med din egen, hjemmelagede! Oppskrift finner du under lenken Vaniljeparfait. Lag den gjerne noen dager i forveien, slik at den bare er til å ta opp fra fryseren når dagen kommer! Alt som kan gjøres i god tid før gjestene kommer gjør det enklere å være vertinne!

Oppskriften på granskuddsirupen finner du under lenken Granskuddsirup. Når den er nylaget har den en lys rosaaktig farge, men blir mørkere etter hvert. Smaken er uansett den samme, gode!

Som du ser av oppslagsbildet kan du pynte med vakre, lysegrønne granskudd. De er fulle av C-vitaminer og har en ganske syrlig smak, noe som er en fin kontrast til det søte i desserten!

DESSERTPANNEKAKER MED VANILJEIS OG GRANSKUDDSIRUP

TID: Her er det granskuddsirupen som tar lengst tid å lage, ca. 1 time og 15 minutter. Hvis du velger å lage vaniljeparfait tar det ca. 1/2 time, men den trenger minst 4 timer i fryseren. Pannekakerøren visper du fort sammen, men den har godt av å stå 1 time og svelle før den steking. Alle elementene til denne desserten kan du lage i god tid før servering.

Pannekakerøren er nok til minst 12 tynne pannekaker stekt i en panne som er ment for pannekaker og som er 24 cm i diameter. Hvis det blir røre til overs tåler den å stå i kjøleskapet 2-3 dager, ellers kan den fryses ned til senere bruk.

Du trenger:

  • Vaniljeis/vaniljeparfait. (Husk at den bør stå i kjøleskapet 1/2 time før bruk så den mykner litt, da smaker den også bedre!)
  • Granskuddsirup (Glasset/muggen med granskuddsirup kan du la stå i varm vann i noen minutter før bruk, så blir den mer flytende og enklere å helle over desserten.)
  • Pannekaker (Beregn 1 til hver, eller 2 til dem som er ekstra glad i dessert!)
  • Eventuelt noen myke, lysegrønne granskudd til å pynte med, enten som de er, eller kuttet opp og drysset over.

Dette trenger du til pannekakerøren:

DSC_8708
  • 2 egg
  • 5 dl helmelk
  • 2,5-3 dl hvetemel
  • 2 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 3 ss smeltet smør

Slik gjør du:

Smelt smøret på forsiktig varme og sett til side.

Visp eggene lett sammen og bland inn sukker og salt. Tilsett melken og visp inn hvetemelet, litt om gangen, slik at du får en glatt røre. Røren skal være ganske tynn for å få tynne, fine pannekaker, så vurder om du trenger 2,5 eller 3 dl hvetemel. Visp inn smeltet smør til slutt.

La røren stå og svelle i minst 1 time, i kjøleskapet eller på kjøkkenbenken.

Slik steker du pannekakene:

Varm en stekepanne til over middels varme og la 1/2-1 ts smør smelte i pannen. Fyll i pannekakerøren og vend på pannen slik at røren blir jevnt fordelt utover. La røren steke til den er størknet på oversiden…….

DSC_8677

før du snur den og steker den pent brun på den andre siden.

DSC_8676

Legg de ferdig stekte pannekakene oppå hverandre på et fat etter hvert som du steker dem, så holder de seg lenger varme.

Til servering:

Legg 1-2 pannekaker og 1-2 kuler is på hver desserttallerken og hell over granskuddsirup. Legg på et par myke, lysegrønne granskudd til (spiselig) pynt, eventuelt kuttet smått og drysset over, og så er desserten med en liten gave fra naturen klar til å nytes!

Vel bekomme!