HomeForretter Fisk Lekker laksesalat i sprø butterdeigskopper

Lekker laksesalat i sprø butterdeigskopper

Comments : 2 Posted in : Fisk, Forretter on by : tantemat Stikkord: , , , , , , , , , , , , , ,

Denne lekre laksesalaten i sprø butterdeigskopper smaker deilig til et glass hvitvin eller champagne, enten du velger å servere den til gjestene når de kommer, eller som forrett. Beregn 4 stk. til hver hvis du skal servere den som forrett.

LEKKER LAKSESALAT I SPRØ BUTTERDEIGSKOPPER

Til 4-6 personer

 

Dette trenger du:

LekkerLakseforrettAlleIngredienser

 

  • 100 gr rå laks (for eksempel Salma)
  • 50-100 gr røkt laks (seTIPS 1 nedenfor)
  • 75-100 gr rødløk (se TIPS 2 nedenfor)
  • 1 avocado
  • 1/2-1 rød chili (se TIPS 3 nedenfor)
  • 1-2 ss lettrømme
  • Ca 2 ss presset sitronsaft
  • Evt. flaksalt og sort pepper
  • 1 ts lodderogn, ørretrogn eller lakserogn som topping på hver skål
  • 1 pakke sprø butterdeigskopper (mini-croustader)
  • Små basilikumblader, persille eller gressløk til pynt

Slik gjør du:

Skjær rå laks, røkelaks, rødløk og avocado i små terninger. Rens chilien for frø og finsnitt den. Bland alt med lettrømme og sitronsaft. Smak til om du trenger å ha i flaksalt og/eller nykvernet, sort pepper og/eller sitronsaft.

LekkerLakseforrettOppskåretPåFjøla

 

LekkerLaksesalatISprøButterdeigskopperNærbildeOppskåret

 

LekkerLakseforrettBlandingISkåla

Fyll laksesalaten i små, sprø butterdeigskopper, topp med litt rogn og pynt med litt grønt (små basilikumblader, persille eller gressløk). Server straks (se Tips 4 nedenfor).

LekkerLakseforrettFerdigTilServering

En hvitvin laget på druen sauvignon blanc smaker godt til. Evt. en champagne med endel syre.

Vel bekomme!

TIPS 1:

Hvor mye røkt laks du trenger, avhenger av hvor salt røkelaksen er. Begynn med 50 gr og smak deg frem til om du trenger mer.

TIPS 2:

Rødløk tilfører sødme og litt skarphet og noe «knasende» å tygge på. Begynn med 75 gr, og prøv deg frem til om du vil ha i mer.

TIPS 3: Er du glad i chili, tar du en hel i denne retten, men er du (eller en av gjestene) ikke glad i at det blir for sterkt, har du i en halv. Å droppe chilien kan også være et valg for den som ikke liker chili.

TIPS 4: Denne retten er absolutt best når butterdeigskoppene beholder sin sprøhet, så fyll butterdeigskoppene i absolutt siste liten før de skal serveres! Selve salaten kan du gjøre i stand noen timer i forveien og la stå i kjøleskapet til den skal fylles i skålene.

2s COMMENTS

2 thoughts

  • oktober 21, 2015 at 4:24 pm

    Nam 🙂 Så lekkert det ble. Bra jobba.
    Denne retten er så sinnsykt god. Jeg gleder meg veldig til å servere den som forrett en gang snart. Stor klem

    • tantemat
      november 10, 2015 at 9:30 am

      Hei, Mari! Takk for lærerik dag med fotografering! Glad du likte denne retten! Klem til deg!

Legg igjen en kommentar til Mari Valen Høihjelle Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *